Motor verkopen?

Binnen 24 uur verkocht!

Start

Wat is mijn motor waard?

De waarde van je motor is afhankelijk van verschillende factoren. Het merk van de motor, het type, vermogen, bouwjaar en kilometerstand spelen een belangrijke rol. Maar ook het gebruik en de onderhoudsgeschiedenis dragen bij aan de waardebepaling van het voertuig. Daarnaast is het ene merk populairder dan het andere. Dit kan er bij de waardebepaling voor zorgen dat je motor meer oplevert.

Waarom wil ik een waardebepaling voor mijn motor?

Een waardebepaling is interessant om er achter te komen wat je motorfiets op dit moment waard is. Daarnaast is het ook zeer zinvol om op de hoogte te zijn van de dagwaarde van je motor. De dagwaarde kan namelijk in een aantal situaties handig van pas komen.

  • Je hebt de dagwaarde nodig voor de verzekering;
  • Indien je overweegt om je motor te verkopen en je wilt weten wat een realistische vraagprijs is voor je motor;
  • Uit nieuwsgierigheid naar de dagwaarde van je motorfiets, zonder directe bijbedoelingen.

Zelf dagwaarde van mijn motor berekenen of online gratis waardebepaling laten uitvoeren?

Wanneer je graag de dagwaarde van je motor wilt weten heb je eigenlijk twee opties: zelf berekenen of een waardebepaling laten uitvoeren door professionals.

Zelf dagwaarde bepalen

Je kunt zelf de dagwaarde van je motor bepalen door online onderzoek te doen naar het aanbod van motoren en dan voornamelijk op jouw merk en model. Let hierbij ook op de kilometerstand. Deze is ook zeker van invloed op de waarde. En let vooral ook op de uiterlijke staat, want deze is ook heel belangrijk. Bekijk en vergelijk meerdere motoren om een goede prijsindicatie te krijgen voor je eigen motor.

Waardebepaling uit laten voeren

Je kunt er ook voor kiezen om een waardebepaling uit te laten voeren door professionals. Dit kan zijn omdat je technische mankementen aan je motor hebt, je schade hebt opgelopen tijdens een val of dat je simpelweg geen zin hebt om het zelf te doen. In dit geval is het mogelijk om bij ons een online taxatieformulier in te vullen. Aan de hand van dit formulier proberen wij de motorfiets zo zorgvuldig mogelijk te taxeren.

Online taxatieformulier

Om snel een correct bod op je motor te krijgen kun je het onderstaande taxatieformulier invullen. Doe dit zo nauwkeurig en gedetailleerd mogelijk. Des te beter kunnen wij het voertuig taxeren. Wij zullen binnen 24 uur reageren om je te laten weten of we interesse hebben in de motor en zo ja, voor welke prijs jij de motorfiets aan ons kunt verkopen. Na akkoord nemen wij contact met je op en wordt de motor direct bij je thuis opgehaald, betaald en gevrijwaard. Uiteraard is het ook mogelijk om de motor, tegen een vergoeding, bij ons te brengen. Lees hier meer over het verkopen van je motor.

Specificaties


Beschrijf hier de staat van uw motor, zoals schade, krassen, bandenprofiel, onderhoud, etc.

Wat is het verschil tussen inruilwaarde en dagwaarde?

Termen als inruilwaarde en dagwaarde worden veel door elkaar gebruikt. Dit kan weleens tot verwarring zorgen. Toch zijn er wel degelijk verschillen tussen beide. De inruilwaarde is de waarde van je motor die wordt toegekend bij de aanschaf van een andere motor. Dat bedrag wordt dan als korting verrekend op de aanschafprijs van de nieuwe motor. Dit betekent dat er dus alleen sprake is van een inruilwaarde, wanneer de oude motor wordt verkocht aan de dealer waar ook direct een nieuwe motor wordt aangeschaft.

De dagwaarde is een indicatie van de waarde van je motor. Het is altijd handig om op de hoogte te zijn van de dagwaarde. Bijvoorbeeld voor verzekeringskwesties of bij de verkoop van je motor aan een particulier of dealer. De dagwaarde van je motor dient dan als een mooie richtprijs voor de onderhandelingen.

Zou je je motor willen inruilen bij een betrouwbare partij? Lees hier alles over de mogelijkheden.

Motor inruilen

Verkoopjemotor.nl jouw betrouwbare partner

Wil je een waardebepaling uit laten voeren door een betrouwbare partij voor een eventuele verkoop van je motor of om deze in te ruilen, dan zijn wij de partner waar jij naar op zoek bent. Al jaren richten wij ons op de inkoop van motoren van particulieren. Bij ons ben je verzekerd van een snelle, correcte afhandeling. De taxatie is online mogelijk via het taxatieformulier op deze pagina. Uiteraard kun je ook altijd rechtstreeks contact met ons opnemen.

Neem contact op