Onze tips

Bepaal de waarde van je motor!

Hoe bepaal je de waarde?

Een motor kopen of verkopen is een belangrijke beslissing. Het is belangrijk om te weten wat de waarde is van de motor die je wilt aanschaffen of verkopen. In dit artikel geven we je onze tips om de waarde van je motor te bepalen.

Begin met verkopen

Verkoop je motor!

1. Bouwjaar en merk

Het bouwjaar en het merk van de motor zijn belangrijke factoren om de waarde te bepalen. Merken zoals Harley-Davidson, BMW en Yamaha worden vaak hoger gewaardeerd dan andere merken. Daarnaast is het bouwjaar van belang. Een oudere motor is vaak minder waard dan een nieuwere motor.

2. Conditie

De conditie van de motor is ook belangrijk om de waarde te bepalen. Een motor in goede staat zal meer waard zijn dan een motor met veel beschadigingen of slijtage. Kijk goed naar de staat van de verf, het zadel, de banden en de technische onderdelen.

3. Kilometerstand

De kilometerstand van de motor is ook van invloed op de waarde. Een motor met weinig kilometers op de teller zal meer waard zijn dan een motor met veel kilometers.

4. Extra’s

Extra’s op de motor zoals GPS, windschermen, verwarming en extra verlichting kunnen de waarde van de motor verhogen. Kijk goed naar de extra’s die op de motor aanwezig zijn en of ze in goede staat zijn.

5. Onderhoudshistorie

De onderhoudshistorie van de motor is ook van belang. Een motor met regelmatig onderhoud zal meer waard zijn dan een motor zonder onderhoudshistorie. Bewaar daarom altijd de facturen en bewijzen van onderhoud en reparaties.

6. Marktwaarde

Ten slotte is de marktwaarde van de motor belangrijk. Bekijk online de verkoop- en aankoopprijzen van soortgelijke modellen en merken. Zo kun je een goed beeld krijgen van de marktwaarde van je motor.

7. Deskundige beoordeling

Tot slot raden we je aan om een deskundige te raadplegen voor een beoordeling van de waarde van je motor. Een deskundige kan de motor nauwkeurig beoordelen en je een goede indicatie geven van de waarde.

Begin met verkopen

Ontvang een vrijblijvend aanbod

Benieuwd wat je motor waard is? Meld je motor gratis, eenvoudig en snel aan door de onderstaande vragen te beantwoorden. Voeg daarbij recente foto’s toe van de motorfiets voor een sneller resultaat.

Specificaties


Beschrijf hier de staat van uw motor, zoals schade, krassen, bandenprofiel, onderhoud, etc.
Open Whatsapp
Snel je motor verkopen?
Snel & gratis je motor verkopen
Hallo 👋
Vertel ons meer over uw motor!